Nu tar vi oss an 2016

Jag tror väl inte jättemycket på massor av skyhöga nyårslöften och mål som man ändå aldrig uppnår och som egentligen skadar mer än vad de gör gott. Dock tänkte jag ändå ha ett par uppnåeliga mål att sträva efter detta år, bara för att få lite motivation. 
 
1. Var snäll 
Konstigt mål kanske, men låt mig förklara. Jag har i mina yngre dagar varit ganska elak och det har tagit ett tag för mig att inse det, men som jag nyligen läste i Alex & Sigges bok TID så KAN man inte bara ändra framtiden och nutiden utan även sitt förflutna. Något man uppfattat på ett sätt förut kan man tänka igenom i vuxna dagar och inse att det inte ALLS varit som man trott, och därmed ändra uppfattningen om hur det egentligen gått till. Så är det med mig alltså, jag inser idag hur elak jag varit stundtals. Jag insåg redan för några år sedan att jag skulle börja göra gott och vara en god människa, men att vara snäll är fortfarande något jag vill bli ännu bättre på. Jag blir arg på mig själv ibland för saker jag säger och tänker. Så i år blir jag ännu snällare. 
 
2. Sluta rök
Inte så mycket kommentarer på denna egentligen. Jag slutade röka förra januari och höll upp i 5 månader för att sedan börja igen. Denna gång slutar jag och det gör jag för gott. 
 
3. Gör ditt bästa 
Jag skulle egentligen inte kalla mig själv för lat, eftersom jag ändå jobbar och går i skolan and so on men jag vet att i många situationer skulle jag kunna göra mycket bättre. Alltid oavsett vad ska jag göra mitt bästa, vad jag än försöker mig på. 
 
4. Våga
I slutet av 2015 gjorde jag mycket modiga val och handlingar jag idag är jääkligt stolt över för det ledde mig på bra banor. Just därför ska jag fortsätta våga. Våga testa nya saker, våga säga ifrån, våga höja rösten och synas, våga vara arg, ledsen, glad, våga vara mig själv, våga kliva ur min comfort zone och så vidare. 
 
5. Bli nyttigare
Världens kanske tråkigaste löfte. Men viktig, faktiskt. Träna mer, ät mindre onyttigt och börja välja bort kött!! 
 
Detta är vad jag kommer på idag, något kanske läggs till vem vet. Nu kickar vi igång detta år!! 

Såhär ser livet ut idag

Hur börjar man ens ett sånt här inlägg? Hur sammanfattar man flera månader och hundratals dagar i ett inlägg? 
 
Det är idag söndagen den 10 januari. Vad sjukt att det redan gått tio dagar på det nya året, ibland önskar jag att saker och ting skulle saktas ner lite. Jag hinner inte med längre. 
 
Hösten tog hårt på mig. Säga vad man vill om det senaste inlägget jag publicerade, det skrevs lite i stundens hetta och även om mycket var sant så hade ingenting lagt sig än och det värsta hade inte ens börjat. Jag var nere på botten i höstas och enda in på vintern men jag kan idag säga på riktigt att jag mår bättre än vad jag gjort på hur länge som helst. 
 
Imorgon börjar 5 veckors praktik på Norrtäljeakuten vilket känns så spännande och roligt. Det är mindre än 5 månader till studenten och om en månad åker vi till Etiopien. 
 
Jag har två nätter i rad även haft världens mysigaste sovsällskap. Bästa du. 
 
Jag tänkte skriva ett inlägg om 2016 och hur mina planer ser ut detta år. Stay in touch. 
 
 

RSS 2.0