Go your own way

Idag är det torsdag och nästan skönaste dagen på veckan. Sovmorgon till 10 och slutar 13.. hihi!
 
Jag fick för mig att gå upp 20min tidigare imorse för att hinna förbi espressohouse och ta en take-away kaffe. Det ser ju så mysigt ut på filmer och serier och jag tänkte att det är ett skönt sätt att vakna upp - med en härlig promenad och en god vaniljlatte. 
 
Sagt och gjort! Jag traskade iväg.. Det jag inte hade räknat med var att det skulle blåsa isvindar och att regnet skulle piska mig i ansiktet hela vägen, inte heller att jag var tvungen att springa till bussen med kaffen i handen och locket ramlade av och jag började spilla överallt. Efter mycket om och men satt jag på bussen med den där jävla kaffen men det är EN MYT! Morgonar är inte som på gossip girl eller Pretty little liars. Så det så.
 
Jag trodde mitt löshår skulle komma igår och jag fick en avi, dock var det inte löshåret som kom utan en plånbok som jag glömt bort att jag beställde för två veckor sedan. Det var väl okej det med, nu hoppas jag att håret kommer idag. 
 
Trevlig torsdag, friends!
 
 

Ibland har man tur

Ibland går saker som man vill! Fick min dröm-praktikplats på ett LSS-boende i grind och vann ett löshår värt massor med pengar från Hiilens blogg. 
Tack för det, idag är jag glad! 
 
Och grattis min Mattias som fyller år idag. Jag älskar dig & du är min andra halva. 
 
 

Tankar och bekännelser

 Jag är väldigt tillfreds och nöjd med hur livet ser ut förtillfället

Jag har blivit beroende av The Sims igen
 
Min skola flyttar i höst och jag har börjat kolla på lägenhet
 
Är så kär i min pöjk
 
Ska åka till Dublin i höst
 
Och ta körkort
 
Jag hatar pyramid-försäljning. Tror folk verkligen att man tjänar pengar eller kan göra karriär på tillexempel Mary Kay eller Amware? So stupid
 
Är jättetrött nu och orkar inte skriva något mer, 
Hej svejs 
 
 

Superredigerad

Hur långt kan det egentligen gå på sociala medier angående redigering? Snart ser man ju knappt ut som sig själv längre. Jag tycker att filter på instagram är supersnyggt MEN det är det enda. Varför släta ut hud, förminska näsa, dra in mage/ben och ändra allt ljus och färg i bilden tills man ser ut som en barbie? 
 
EFTERSOM jag hatar detta så mycket och tycker att det är SUPERLÖJLIGT tänkte jag lägga upp redigerade VS oredigerade bilder här på mig. Och med redigerade bilder menar jag instagramfilter. DET blir ju bara pinsamt för sig själv i slutändan när man inte ens känner igen personen i verkligheten på grund av all redigering. LOVE YOUR FLAWS.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 

Jul&nyår

De dagar ni har missat har bestått av så mycket kärlek, god mat, fina vänner, familj och fest. Lite jobb också, självklart. 
 
Julafton spenderades med fina familjen och sedan på kvällen iväg på lite party. Otroligt mysigt och kärleksfull dag/kväll. Klädd i byxdress från ginatricot. 
 
Nyårsafton stod på schemat och det skulle firas in med buller och bång. Dock är nyår världens mest överskattade "högtid" och det blir fanimej aldrig som man tänkt sig och det var inget undantag denna gång. Är dock bara så jävla glad att få spendera den med mina absolut finaste vänner. Vi åt trerätters, drack drinkar, spelade spel, lyssnade på musik och GICK. Jag tror jag GICK två mil i 15cm klackar den kvällen och det är något jag aldrig mer kommer göra om. Vi skulle nämligen till en fest som påstods vara "jätterolig" men så visade sig att det inte riktigt var det. Jag stannade dock någon timme eftersom en av mina närmsta killkompisar höll i den men resten vände på klacken i dörren och GICK vidare. 
Fick pussa denna man på 12-slaget i år IGEN och jag är så lycklig och tacksam över det. Han kunde ju ha gått till vem som helst och hånglat egentligen men NÄ jag hade fan TUR. Han gick till mig! ;)
 
 
 
 
 
 

Stoltast i hela världen.

Ständigt tjat från familj, släkt och vänner. "Julia, sluta rök".  Har blivit lätt irriterad varenda gång och svarat "ja, jag ska.. Snart". När jag sa snart menade jag någongång framöver. Men inte den närmsta tiden, kanske om några månader eller så, inte nu. Dåliga ursäkter, undanflykter och lögner dag ut och dag in. Dålig kondis, äcklig andedräkt, äcklig lukt och inga pengar är bara några få av sakerna som har kommit med rökningen. 
 
Jag sa någon månad innan jul och nyår att jag slutar i början av 2015, som ett nyårlöfte. Ett nyårslöfte jag haft i tankarna i många år men som aldrig blivit av. Jag vet inte om jag trodde på det själv efter så många misslyckade försök att sluta, men jag tänkte att jag skulle försöka.. igen. Jag laddade ner en sluta-röka app och förberedde mig. 
 
December kom och jag hade förträngt det här med rökningen så gott som möjligt, jag orkade inte tänka på det. Nyår kom och jag rökte, även dagen efter och dagen efter det. Det tog enda tills i Söndag den 4 januari tills jag insåg att nu ska jag ta tag i det här, nu jävlar är det dags. I söndags kväll tog jag en cigg som jag tänkte skulle bli min sista och bröt av och slängde resten av ciggen jag hade. 
 
Måndag morgon och jag är röksugen, som vilken morgon som helst men jag avstår. Enda tills klockan 14 avstår jag, då jag tillslut tar en cigarett som visar sig vara äckligare än någonsin och jag hulkar och släcker den efter några bloss. 
 
Det var min sista cigg och idag är det torsdag. Jag minns inte sist det gick 4dagar utan cigaretter, jag minns inte sist jag luktade såhär gott och HELVETE vad jag är stolt. Jag är så jävla grym och är så jävla redo för ett liv utan cigaretter.
 
ALLT jag gjorde förut var en slags "förberedelse" inför cigaretten jag skulle ta efter. Ta en god middag, tillexempel! Redan vid första tuggan längtade jag efter ciggen efteråt. Jag har varit en slav under cigaretterna och det har styrt hela mitt liv. Jag har kommit försent, jag har missat bussar, jag har tvingat folk att vänta, jag har tvingat folk att köpa cigg.. Allt för att få röka. 
 
Det är alltså dag 4 nu och jag mår förvånansvärt bra. Jag börjar få den ökända "slemhostan" som man så fräscht får när flimmerhåren i halsen växer tillbaka, men detta är goda tecken så jag är nöjd. Känner mig redan lättare i bröstet och huvudet. Vissa stunder längtar jag efter en god cigarett men jag har kommit så jävla långt nu och VÄGRAR förlora denna kamp mot dom ÄCKLIGA cancerpinnarna som så länge STYRT mitt liv. 
 
HEJA HEJA!
 
 

2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 
Ja! Reste iväg ensam med min kille, var iväg på roadtrip till Arvika, var på skärgårdsfestival osv. 

Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade inga nyårslöften förra året! Jag övervägde att sluta röka men det blev aldrig av. 

Hur har ditt 2014 varit? 
Otroligt bra. Jag har växt så mycket som person och är så stolt över den jag är idag. Jag har spenderat året med så fina människor och har gjort mitt allra bästa gällande allt, speciellt i skolan. 

Tror du att år 2015 kommer blir bättre?
Ja! Detta är året jag fyller 18 och mina förhoppningar för detta år är SKYHÖGA.

Blev du kär i år?
Jag har varit kär i min Mattias såå länge nu, men blir mer kär för varje dag.

Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma? 
26 Juli när jag och älskling reste till Turkiet och hela den veckan, 6 september när jag fyllde år, 8 mars när jag och Mattias hade ett år och övernattade på hotell med spa, festivaldagarna and so on.... Även hela sommaren med båtresor och fester. 

Vad är din största framgång 2014? 
Mina betyg och skolan. 

Bästa köpet? 
Hmm.. mitt puder från MAC är amazing haha!

Vad spenderade du mest pengar på?
Turkietresan

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Alla fina personer omkring mig, 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? 
Hädanefter med Veronica Maggio påminner mig dagligen om att ständigt försöka bli en bättre person, vilket verkligen sammanfattar året för mig. 

Vem har du umgåtts med mest? 
Mattias 

Bästa minnet från 2014? 
Sommaren. 

Har du haft ett förhållande under 2014? 
Firade 1 år i mars! Och har två år snart. 

Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015? 
Ännu mer pengar att spendera.. hihi.

Vad önskar du att du gjort mer?
Det har varit dåligt med trääning!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Rööökt mindre. 

Vad gjorde du på din födelsedag? 
Firade hemma hos Mattias med mina närmsta vänner, drack drinkar, lyssnade på musik, spelade spel och hade så jävla roligt bara.  

Vilken var din bästa månad? 
Juli. 

Vad fick dig att må bra?
Livet och allt som har med det att göra. 

Vem saknade du? 
Vänner jag inte pratar med lika mycket längre.. Emma, Robin te.x 

De bästa nya människorna du träffade? 
Ida & Johanna. Ida och jag hade träffats som hastigast och nu är hon en av mina absolut närmsta vänner. Hon imponerar mig dag ut och dag in med hennes kloka råd och ödmjuka personlighet. Johanna som jag kommit mycket närmre, som ständigt bryr sig & lyssnar vilken tid på dygnet det än är. Fina tjejer. 

Vad är dina planer för 2015?
Kämpa i skolan, fylla 18 och äntligen bli myndig & få ta eget ansvar, hålla ihop med min soulmate Mattias, resa, festa, sooova, ta hand om mig själv och alltid göra mitt bästa. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015? 
Sätt alltid dina egna behov före alla andras, ingen kan älska dig om du inte gör det själv. Stressa mindre, gör alltid ditt bästa och tillåt dig själv att vara ledsen och ha dåliga dagar. Du är bara mänsklig. 

 

 
 
 
 
 

 

 


RSS 2.0