Vissa stunder kan det kännas ensamt, om du undrar vad jag tänker på

Höstlov är inte så kul som man tror egentligen. Jag är så alone ändå så jag tänkte igår att jag kan lika bra gå i skolan. 
Lunchade med min mamma idag och nu ska jag iväg och träffa pojken. 
 
Jag skriver någonting sen, puss.
 

Hej åhå höstlov

 
Helg och höstlov, tackar taackar!

Vilken mysig helg jag haft! 
 
Fredag: Jag kom hem tidigt och tog en fika med finaste vännen Ida! Efter det mötte jag upp pojken och vi mötte Tim för att äta kinamat (mmmmums). Vi kollade sedan idol med Tess & Rasmus, efter det stack jag hem och sov jätteskönt och Mattias drog och drack lite (läs: mycket) öl med sina vänner och ringde och fucking väckte mig mitt i natten för att jag skulle låsa upp dörren. Jag låg och hade min skönhetssömn och han ringer och väcker mig (jättefull). Tror ni jag blev arg? JA. Jag skrek på honom när han vinglade in i mitt rum men han började skratta för jag hade min bettskena i munnen och han tyckte det var hysteriskt roligt. Jag kan erkänna NU (inte DÅ) att det är otroligt roligt, en arg och nyvaken Julia med bettskena som skriker och salivet bara flyger runt mig =)
 
Lördag: Vi var vänner igen och låg och pussades i sängen på morgonen innan vi begav oss mot Täby C med Kattis & Ted. Fyndade en jääätteelåååång kofta som jag nästan trampar på när jag går, en tisha och lite smink från MAC (sminkhimlen). Efter det åkte vi till Solna för att äta och sova hos Mattes föräldrar.
 
Söndag: Vi gick och åt brunch imorse och sedan på AIK-match. Skönt med vinst (4-1) tyckte vi och tog bilen hem. NUUU ligger vi i soffan efter att ha ätit tapas, vi ska kolla på film och sen typ ligga. Hej så länge!
 
 
 

Fantastiskt skönt

Två till bilder från idag när jag tröck igenom en nål under läppen, hehe.
 
Idag flög min mentor, rektor och två av mina fina klasskamrater till Etiopien för en planeringsresa över höstlovet, vi ska dit hela klassen i 3an! 
Imorgon står det FREDAG på schemat och jag har HÖSTLOV. Väldigt, väldigt skönt men shiiit vad veckorna går fort, jag hinner inte meeed. 
 
Jag läser extramatte och har prov på det efter lovet så måste sitta med den under lovet. Men jag har inga planer annars, tänkte ta mig ett par sovmorgonar och kanske några mysiga fikor osv...
 
Hörs imorn!
 
 

Glader

 
Johanna följde med mig till Ant Bodyart i gamla stan efter plugget så gjorde jag denna lilla grej! En smiley närmare bestämt. Supernöjd!

Tack

Tack för att du kom in i mitt liv och visade mig att riktig vänskap finns.
Tack för att du är den bästa människan jag träffat.
Tack för att du alltid ställer upp. 
Tack för att du är du.

Yeah you always make go oh

Du & jag mamma <3
 
Vill ni ha låttips? Dragon och Find you med Miriam Bryant. Varsågod! 
 
Heeeelt sjukt trött imorse. Igår gick det bra men det känns som hela helgens trötthet kom ikapp idag. Nu ska jag ha en vård & omsorgslektion.  Och så. Tack. Hej.
 

Tankar

1. Jag är SJUKT rädd för ebolasmittan. Det satt en tant på tunnelbanan och hostade ut lungorna, vilket resulterade i att alla runt henne bytte plats. Jag blev svinrädd och tänkte att detta är nog döden. Usch vad obehagligt det är med sånna här epidemier. 
2. VADÅ att näsan och öronen växer HELA livet? Öronen har jag inga problem med men NÄSAN? Min näsa är fuckedup jävla bred som den är, MÅ den inte bli större. 
3. (när vi endå är inne på utseendet) När jag var liten trodde jag att alla fick jättestora tuttar när man blev stor. Väntar fortfarande på att dom där stora tuttarna ska växa fram =)
4. Jag ska pierca mig när jag får lön...
5. .. och tatuera mig efter jul
6. Hur kan jag ha missat Miriam Bryant? Hon är så bra att jag fan smäller av
7. Varför känns livet så lätt och bra? Det har känts såhär jäkla bra jättelänge, när vänder det? Det måste ju komma en vändning? Man kan ju inte vara såhär lycklig
8. Följ mig på twitter allihopa. Jag är svinrolig (svardjulia)
 
 

I'll be your dragon tonight

Igår åkte jag och mannen in till storstan för att äta en god burgare på O'learys med hans mamma, pappa, farmor och farfar för att sedan röra oss mot Tele2arena och glo fotboll! BP - AIK och Aik gjorde fina 4 mål!
Mysig dag. 
 
I skrivande stund sitter jag på bussen påväg från skolan, regn och rusk idag denna tråkiga måndag. Tur att humöret är på topp iallafall =)
 
 

Plötsligt händer det

Ibland tar jag fram sminkväskan och gör någon lite rolig smikning, då kan det se ut ungefär såhär! 
 
(skulle ni vilja se mer sånt här?)
 
 
 

Visste ni detta?

1. Jag är allergisk mot vatten, klor, tvättmedel och värme
2. Jag har fått en kniv i ögat en gång
3. Jag hatar nötter i mat
4. Är yngst i min stora familj (6personer+hund)
5. Jag har tävlat i gymnastik
6. Jag vill skriva en bok
7. Älskar lök 
8. Min favoritfilm är En oväntad vänskap
9. Skulle jag behöva välja ett band att lyssna på resten av livet skulle det vara coldplay
10. Har aldrig varit med om att någon nära till mig dör, har därför aldrig varit på begravning
11. Jag har ryskt påbrå
12. Vill jobba inom sjukvården men drömmer om att jobba i media (typ ha ett eget program)
13. Är en riktigt medel-måtta i skolan och har alltid varit. Många lärare genom åren har blivit förbannade på mig för att jag är smart men inte orkar sikta på högre betyg
14. Om jag inte hade gått i den underbara klass jag går i hade jag nog hoppat gymnasiet för längesen
15. Jag skäms ibland över min musiksmak. Lyssnar gärna på typ Ulf Lundell, Nationalteatern eller Cornelis Vreeswijk. 
16. Har lätt för att prata med folk och är väldigt social av mig
17. Jag tror att humor är det enklaste sättet att lära känna en person
18. Tog pianolektioner i två år när jag var yngre men slutade för min lärare var knäpp
19. Vill fylla arton nu (drygt 10 månader kvar)
20. Har varit tillsammans med Mattias i snart 20 månader
 
Undrar ni över något annat? Kommentera =)
 

 
 

Thursday - Guess it's true I'm not good at a one night stand

Systeryster!
 
TOOORSDAG står det på schemat idag och jag klagar fan inte alltså. DET är ju FREDAG imorgon. Som jag skrev förra veckan: Livet känns lite lättare på fredagar. När älskling klev upp och skulle iväg till jobbet kunde jag sova en timme till, oslagbart med sovmorgon!
 
Slutar om en dryg timme och måste sätta mig och plugga då. Och det var allt jag hade att skriva! Hej så lääänge.
 
 

Wednesday

Liten Julia på kolmården. Och visst ser det ut som jag är ginger? Fräknar, orange hår och gröna ögon? Haha sanningen är att jag färgade håret orange.... hahah. 
 
Det har varit ett par turbulenta dagar. Nu verkar det mesta lösa sig så jag pustar faktiskt ut. Livet är lite så ibland, motgångar och medgångar =) 
 
Vad fort denna vecka går, förresten! Redan torsdag imorgon (SOVMORGON!!!) och sen fredag. Planer för helgen? NONE. Funderar på att gräva ner mig i sängen och kliva upp på måndag morgon. 
 
Någon som vill ha filmtips, förresten? Adam heter filmen jag och Mattias glodde igår och den var riiktigt bra. Det handlar om en kille med aspberger som börjar dejta en tjej. Huvudpersonen Adam spelar riktigt bra och man blir såååå kär i honom.  Tips från coachen!
 
Nuuu jag ska och Mattias duscha och sedan ska jag glo PH och lite sådant. Haadeeeeee.
 
 
 
 
 

tuesday breaks my heart

Den här fina bilden som jag har i min header är ifrån Arvika i somras med Louise och Davv. Underbara dagar!!
 
Måndagen avklarad och tisdagen är på god väg. Har haft min kreativt skrivande-kurs och psykologi. Ska redovisa efter lunch och sedan sticker jag hem. 
 
ALLTSÅ kollade walking dead igår. NYA avsnittet. DEAR GOD säger jag bara, vad bra. Nu är det en vecka mellan varje avsnitt, det blir mer spännande när man måste vänta MEN ÄNDÅ. GE mig hela säsongen NU. 
 
Jaaha idag då? Har inga planer. Har en engelska presentation imorgon så den ska förberedas. Annars är jag lite sugen att se filmen "Adam" så ska försöka tvinga pojken att kolla den med mig.
 
Puuuuss.
 

Det här är jag.

Hektisk och jobbig helg. Jobb fredag 21-03.00, jobb lördag 20.00-07.00. Förstår ni att jag är trött idag?
 
Förutom många timmars jobb har det varit jobbigt psykiskt också. Jag har så länge jag minns varit självsäker och relativt nöjd över hur jag är och ser ut. Jag trivs med mig själv och skulle aldrig kalla mig själv för osäker. Jag kan gå från denna starka tjej till världens mest osäkra person på två sekunder runt vissa personer och jag har kommit på nu att jag aldrig vill beblanda mig med sånt folk igen, efter denna helg. Man behöver inte tycka om alla, verkligen inte, men jag kräver ändå att bli respekterad och accepterad för det här är jag. Det är synd att det är såhär eftersom dom här personerna är nära till mig men jag sätter stopp nu. Jag vill aldrig mer lägga ner tid på någon som sedan kommer trampa på mig som en dörrmatta. Det är med en klump i halsen jag skriver detta för så hårt har detta tagit på mig nu i över ett och ett halvt år. Jag känner mig dum som har försökt så länge, jag känner mig dum som alltid tror gott om personer och ofta blir bevisad motsatsen. Vet ni? Jag tar på mig skulden för att de här personerna inte tycker om mig. Det är säkert mitt fel att dom inte tycker om mig, jag är inte bra nog. Från att några minuter tidigare vara väärldens mest självsäkra tjej till att bli världens osäkraste. Nu sätter jag stopp. Det här är jag och om inte det fungerar? Låt mig va. Jag har varit så glad och lycklig senaste tiden men det tog inte lång tid innan någon ändrade på det. 
 
Hoppas ni förstår. Massor av kramar. 
 
 
 
 

Friday i'm in love

Denna underbara paartybild är från min födelsedag men nåågot party blir det inte idag eftersom jag jobbar! 
 
Idag var jag hemma hela dagen eftersom jag skulle till tandläkaren klockan 12. Mötte sedan upp Emma på stan som jag inte träffat på år och dar. Vi åt lunch på espresso house och praaatade om allt, vi pratade nästan i mun på varandra för så mycket hade vi att prata om. Hon bor i Skövde med hennes pojkvän och ni kan läsa hennes blogg HÄR. Gick sedan till banken för att fixa med internetbank och sådant, öppnade även ett sparkonto så att jag förhoppningsvis kan börja spara lite!
 
Nu ska jag äta hamburgare med Mattias och Jakob och kolla idol för att sen röra mig mot joobbet. 
Ha en fin fredag, vänner!
 
 

Now i leave the party early

Johanna ∞ 
 
Vilken daaag. Har proppat in såå mycket information i skallen idag, helt sluuut. Först en två timmars föreläsning om romer och sen en timmes föreläsning efter lunch om fattigdom & rikedom i olika länder. 
 
Klippte håret lite idag men blev inte riktigt nöjd så ska klippa liiiite kortare någon gång i dagarna. Imorgon är det fredag och jobb står på schemat hela helgen! Imorgon fredag jobbar jag i entré och lördag plock, det vankas nämligen oktoberfest hela helgen! 
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan och kolla Sverigematchen och äta lite chips. Imorgon är det fredag hörni, visst känns livet lite lättare på fredagar?
 
 
 

Maybe this is as good as it gets

Fyfan vilket vääder det var imorse. Fastnade mitt i trafikkaoset med bussen och satt fast där i 40min så kom alldeles försent till skolan (och alldeles för BLÖT)
Min dag har varit bra! Håller just nu på med ett arbete om socialtjänsten i vård & omsorg och vi har en uppgift som går ut på att ta reda på hur socialtjänsten jobbar och vad de har för insatser i olika kommuner. Så jag skulle ringa norrtälje kommun och fråga! Världens grinigaste gubbe svarade och har nog aldrig pratat med en drygare person, han ville inte svara på några frågor minnsann! Det känns lite oroande med tanke på att han är ansvarig för socialtjänsten, deras största uppgift är ju att ta hand om barn & familjer. Nåväl, jag gick till min lärare och vi kom överens över att strunta i honom =)
 
Just nu står kyckligen i ugnen och jag har precis pratat med min fina Johanna. Glädjespridaren nummer ett! Jag och Mattias ska dra på oss målarkläderna och måla klart det sista här. 
 
OCH imorgon kapar jag håret igen! Så jäkla skönt =)
Imorgon kan man säga "imorgon är det fredag!", hihi. 
 
 

Poetry

 
Riktig mys-dag idag. Regn och rusk suger men det äär ju så mysigt när det smattrar på taket och man sitter inne i värmen. Jag läser en skrivarkurs på tisdag- och onsdagmorgonar som går ut på att utveckla sitt skrivande men det äär väldigt fritt. Otroligt skönt sätt att starta sin morgon på, en kopp te och ett tomt dokument och bara skriva skriva skriva. Vi håller just nu på med poesi och tänkte faktiskt lägga ut två texter jag skrivit här =) Be kind!
 
Nr 1. 

Jag älskar honom mer än vad jag älskar livet 

 Jag älskar honom mer än vad jag älskar mig själv 

 Jag älskar honom ibland kanske för mycket 

Han tog tag I mitt hjärta 

Så hårt att det nästan gjorde ont 

Och jag ansträngde mig inte för att göra motstånd 

Jag blev räddad ur ett ständigt mörker 

Allt såg plötsligt lite ljusare ut 

Och såret som länge varit öppet 

Började sakta läka 

 

Nr 2.

Är jag rädd för vad som finns utanför livet med honom?  

Aldrig stått på stadig mark tidigare 

Kan ske är det som drar mig till honom 

Trygghet 

Närhet 

Och 

Värme  

Brottas med  

Svek 

Avundsjuka 

Och Tårar 

Helt utelämnad är svårt 

Aldrig känt mig så naken 

Han har hela mitt liv i sin famn 

Och på en millisekund kan han krossa mig 

I tusen bitar 

Och då får jag plocka upp skärvorna 

Från ett hjärta som inte var helt från början 

 
 

 

 

monday

 
En riktigt grå och trist måndag idag, hörni. Jag ligger i skolan och väntar på extramatten, slutar 12.20 idag men måste vänta till 15.00 i skolan....
 
Anyhow så är det en dålig dag idag. Kom precis på att jag kommer vara helt ensam över jul och nyår eftersom både Louise & Mattias åker iväg, det suger. 
 
Möter iallafall upp Mattias efter skolan och hittar på något och nu slutar jag skriva för det här blev världens tråkigaste inlägg.
 
 
 

Söndagen den 5 oktober

Förlåt för alla webcam bilder i bloggen. Har inte tid/ork att lägga in bilderna från luren... 
 
Söndag idag och jag måår bara bra. Det har varit en lugn helg, faktiskt. Jag var ledig hela helgen så det vankades bio i fredags med las boyfriendas och det blev "gone girl". Hade höga förväntningar på den filmen men helt ärligt var den riktigt skum, och jäävligt lååång. I över 2,5h satt vi i den där biosalongen och kollade på den där skumma filmen. Jaja, det var mysigt iallafall. Igår (lördag) kom Britta och Jakob förbi och vi spelade lite poker och åt god mat. Sen somnade jag ovaggad vid 12 tiden. 
 
Jag och min klass startade en insamling till en flyktingförläggning förra veckan som vi kallar "projekt rimfrost". Jag samlade in 4 svarta säckar med vinterkläder som jag var iväg och lämnade nu, känns riktigt bra att kunna hjälpa till och göra lite skillnad! Nu har jag slängt in en tvättmaskin och sitter och letar efter ett par kängor på nätet. 
 
Ha en fin söndag =)
 
 

RSS 2.0