Det är okej att låta sig själv känna

Det har varit en tuff vecka. Jag föll ner rakt på botten och har mått väldigt, väldigt dåligt. I all denna kaos skulle Mattias lämna mig idag också. Min enda trygghet. Han åker till Indonesien till sin bror och är borta i 10 dagar. Jag svämmade helt enkelt över. 
 
Jag har skitit i allt denna vecka. Jag har inte passat tider, jag har inte ätit bra, jag har inte pluggat, jag har kommit efter med arbeten. Jag bäddade ner mig under täcket i söndags och har bara lämnat sängen korta sträckor.
Men vet ni? Det är okej. Det är okej att låta sig själv vara ledsen, det är okej att släppa alla måsten för en stund och bara få vara. Det är okej att känna smärta, sorg, ilska, besvikelse och misslyckande. Det är okej att vara ledsen, jätteledsen. Så länge man reser sig upp, efter ett tag.
 
Idag mår jag bättre och pussade sönder min älskade Mattias i Danderyd innan vi skildes åt imorse. I 10 dagar. Det gör lite ont i mig, men jag är glad samtidigt. Jag har redan hunnit haft världens mysigaste dag med mor min och jag tänker passa på att träffa vänner och umgås med min familj medans Mattias är borta. Det ska bli skönt att få ta reda på mig själv ett tag. Oftast i varje beslut jag tar väger jag in Mattias åsikt, "vad ska VI göra ikväll?" "vad tycker Mattias om detta?". Så nu är det bara jag, i en dryg vecka. 
 
Planer för helgen är bara jobb. Ikväll jobbar jag och imorgon med. Tänkte kolla idol och äta gott ikväll innan jobb, ikväll ska jag flyttstäda med bror och söndag blir det pepparkaksbak och första advents firande. Så det så!
 
 

Misslyckande & besvikelse

Jag pausar från er ett tag. 
Jag vill bort.
 

Medmänsklighet

Igår gjorde jag en god gärning. Jag var påväg hem till Louise runt kl 17.00 och det var väldigt mörkt ute. Jag får syn på en liten tjej, helt ensam. Hon var nog runt 4-års åldern. Jag vänder och går fram till henne.
"Hej! Är du helt ensam här"?
"Nääää!!!! Mormor är ju runt hörnet!!" 
"Jaha vad bra! Du får vänta på henne då" 
 
Mormor kom sedan runt hörnet, och jag gick vidare. Jag kände mig lite glad efteråt, faktiskt. Nu var det ju ingen fara, men det kunde ju ha varit en liten tjej som hade tappat bort mormor. Tänk på det hörni, det är bättre att fråga en gång för mycket!
 

Come away with me

Slänger upp lite bilder från dagarna ni missat! Träffade Smail, Jasse och Ylva i lördags vilket var jättekul. Har ju följt paradise sen början så det var spännande att träffa dom i verkliga livet haha. Bytte piercing men bytte tillbaka efter en dag eftersom jag inte trivdes med den. Fick en blombukett från fina killen igår.
 
Mina dagar består av jobb & skola vilket inte är så jävla poppis att blogga om, inte ens kul att läsa om men så är läget ATM. Det har varit ganska mycket med ett engelska tal som ska skrivas klart, en bok som ska läsas ut, en inlämning om funktionsnedsättningar som ska in, ett reportage och en intervju som ska göras AND SO ON. Men jag ligger fasiken i fas nu, så det känns superduperskönt. 
 
Var iväg på en arbetsintervju förra veckan (äldreboende) och om några dagar får jag besked därifrån och det känns väldigt spännande. Jobbar ju fortfarande på mobergs men lite extra-cash tackar väl ingen nej till =) 
 
TTYL!
 
 
 
 
 
 

Gone

Jag försvann ett tag, tyvärr. Har glömt bort att blogga senaste veckan, zårryyy. 
 
I helgen jobbade jag ett otroligt roligt pass och jobbar även på FREDAG för då kommer fucking paradise hotel deltagarna dit.. Löjligt jävla starstrucked asså. Paow, Jasse, Calle & Smail!!!!!!!!
 
Och när vi ändå pratar om jobb - imorgon ska jag på arbetsintervju! Det är ett äldreboende i roslags näsby. Voooore asfett!! 
 
Sköönaste skolveckan alltså, ledig tisdag och torsdag på grund av utvecklingssamtaldagar så imorgon åker jag och mor min in för lite utvecklingssamtal och myslunch. Sover i stan sen eftersom intervjun är på sveavägen. 
 
Puzz.

Mina bästa relationstips

Jag börjar bli lite rutinerad på det här med förhållande så tänkte jag dela med mig av mina bästa tips till er! ;)
 
1. Gör er fina för varandra!
Jag har sett så många par som slutar bry sig om utseénde & hygien bara för att man är i ett förhållande och det tycker jag är SÅ fel. Gör tvärtom! Klä upp er, gör er fina, köp nya underkläder. Visa att ni bryr er och tycker om att göra er fina för andra parten.
 
2. Det är kul att vara tillsammans.
Förhållanden blir lätt uttjatade och tråkiga och det man glömmer bort är att det är KUUL att vara tillsammans. Det är ju helt underbart kul att ha någon att dela allt det roliga med, delad glädje är dubbel glädje =) 
Sluta aldrig skoja & skratta med varandra!
 
3. Sluta aldrig ligga
Det här låter ju parodiskt men detta är sant. Liggliggliggligg.
 
4. Hitta påå saker!
I denna gråa årstid och tråkiga vardag tröttnar man lätt på varandra, och kanske irriterar sig på varandra. Gå på bio, ät middag ute, ta en mysig promenad, hitta på något! Sitt inte och gör ingenting när ni är med varandra, då lessnar man. 
 
5. Diskutera när ni är oense
Du kan ju alltid sträva efter att hitta någon som har samma värderingar som dig, men någon gång tycker man olika blir oense. Diskutera saken! Varför tycker din partner som den gör? Lyssna, berätta vad du tycker och varför. Kanske ser du saken från ett helt nytt perspektiv eller så får ni komma överens om att ni är oense. Men låt aldrig saker ligga och bubbla, det resulterar ALLTID i ett onödigt storbråk.
 
6. Kommunikation
Man kan inte läsa varandras tankar, det hade varit SÅ skönt men det fungerar inte så! Därför är kommunikation ett av de viktigaste verktygen i ett förhållande. Sanna mina ord! Berätta när du är ledsen, glad, arg. Berätta vad du tycker och varför. Sluta aaaldrig prata, om ALLT!
 
7. Uppskattning
Varesig man varit tillsammans i 5 år eller 5 månader så ska man aldrig sluta uppskatta varandra. Beerätta hur mycket ni älskar varandra! Berätta vad du tycker är det bästa med din partner och vice versa, prata om varför ni blev kära från första början och va romantiska. Köp blommor, ta ett bad tillsammans, ge varandra ryggmassage.
 
Kärlek är fanemig det finaste och dyrbaraste som finns! Glöm aldrig bort varandra och kämpa alltid för varandra. Förhållanden är INTE lätt, det krävs arbete men det ÄR värt det. Det lönar sig när man ligger i sängen bredvid sin själsfrände och känner sig så kär att man nästan svämmar över.
 
 
 
 
 

Alla helgona helgen

 
Bild 1. Höstväder! Påväg till stan för en mysfika med Lolan
Bild 2. Jag sminkade Britta inför en halloweenfest i lördags
Bild 3. Min farbrors fina grav. Saknade Tommi.
 
 
Hej! 
Idag började jag skolan igen och det känns rätt okej faktiskt! Fick äntligen träffa min Johannis igen efter några dagar från varandra.
 
Mor & far var bortresta hela helgen så jag, älskling och syster Matilda var ensamma hela helgen. Jättemysig helg! I lördags hade jag lite fest för närmsta vännerna, också. Men idag kommer mammsen & pappsen hem igen och det är lite "back to reality". 
 
Kram!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0